Nyttårstur

Ill.
Dato:26. desember 2012 – 1. januar 2013
Sted:Gemmipass, Sveits
Overnatting:Betjent hytte
Pris:Ca 4000 kr + fly
Transport:Fly + tog + taubane
Utstyr:Randonee-, telemark- eller solide fjellski (må folk ordne selv), komplett skredutstyr (kan lånes fra fjellgruppa), lakenpose
Kontaktperson:Daniel Todt

Dato: 26.12.2012 til 01.01.2013 - det kan tilpasses individuelt - en del folk blir også til 2. januar 

Nyttårsaften 2012 skal feires over 2000 meter. Vi er en stor gjeng som skal etablere basecamp på Gemmipass - en vakker fjellhytta på 2350 moh med deilig utsikt og masse urørt pudder. Lanskapet rundt Gemmipass gir et bredt utvalg av turmuligheter med utsikt til store Alpetopper, som Matterhorn og Mont-Blanc. 

Vi får et variert utvalg av vakre topper mellom 2806 og 3243 moh. De fleste toppene har en normalrute i forholdsvis lett terreng og tilbyr samtidig også mer krevende varianter i nedkjøring for dem som søker mer utfordring. Vi regner med at det hver dag blir 2-3 turvarianter i henhold til folkets interesser og ferdigheter. På nyttårsaften er planen å gå sammlet på en av de mange 3000 meters toppene.

De planlagte toppene passer for alle som liker å bevege seg på ski i urørt høyfjellsterreng. Vi krever at folk har litt erfaring fra en vinterstur i høyfjell, for eksempel vært med på årets 17. mai tur som kan godt sammenlignes i henhold til turens karakter og lengde. Man bør ha toppturski (telemark, randonee) eller solide fjellski og tilstrekkelige skiferdigheter for å kunne bevege seg med utstyret i ulendt terreng.

Vi skal bo på et fjellhytta som nås med en luftig taubane fra Leukerbad. Det finnes ingen skianlegg på Gemmipass, men en liten akebane og en vakker langrennsløype for de som har behov for litt aktivitet på kveldstid. Ved dårlig vær har vi mulighet å ta oss en tur ned til badelandet fra Leukerbad. Siste taubane pleier å gå klokka fem. Mer informasjon finnes ved www.gemmi.ch.

På hytta får vi servert frokost og middag. Gemmipass er et rolig sted for folk som har som hovedmål å gå på fjelltur. Man pleier å stå opp tidlig for å utnytte dagslyset maksimalt for å gå på tur. Bortsett fra nyttårsaften kommer kveldene til å ha en relativ rolig og avslappende karakter. Servering stenger klokka 22. Folk som leter etter afterski og party hele natten bør derfor søke seg til et annet arrangement.

Hytta koster 70 CHF per natt, inkl mat. For opphold og mat 7 dager, må det regnes med utgifter rundt 500-600 CHF, som tilsvarer ca. 3500-4000 kroner. I tillegg kommer reise fra Norge til Leukerbad som alle må ordne selv.

 
 

<- Forrige tur - Oversikten - Neste tur ->