Eggedal

Dato:7. – 9. september 2012
Sted:Eggedal
Nivå:Lett  
Transport:Biler
Overnatting:Hytte
Pris:Din del av bensin- og matutgifter
Antall deltakere:10 sengeplasser + madrasser på hems
Utstyr:Vanlig bekledning for fjellet
Planleggingsmøte:Onsdag 5. september kl. 18:00 på Frederikke
Kontaktperson:Sverre Søraas (944 31 944)

Fjellområdet rett ovenfor Eggedal er Oslos nærmeste høyfell. Snaue 2 timer i bil og likevel goldt fjell! Toppene er ikke de høyeste, og de er derfor behagelige for dagsturer fra hytta. Hytta ligger på tregrensen, 980 moh, med bilvei så og si helt frem til døra. Blandt turmulighetene er områdets høyeste fjelltopp, Gråfjell på 1466 (6 meter høyere enn Høgevarde sine 1460 moh), og den unike Holmevassnatten hvor man kan bade i de 2 innsjøene på toppen.

Vi kjører fra Oslo i privatbiler iløpet av fredagen. To biler er allerede ordnet, en ene med avreise 12-13 tiden, den andre en gang etter arbeidstid.

Lørdag er det tur, som kan være alt fra snaue timen til lange turer til Gråfjell og Høgevarde, alt etter hvordan været er og hva vi selv vil. Den vedfyrte badstuen fyres opp etter endt turen på lørdagen slik at de som er kalde, eller bare har lyst til å se om det er annerledes enn en badstue som varmes med elektrisk ovn, kan ha det godt mens middagen blir fikset på kjøkkenet.

Søndag er det igjen en tur, etter sen frokost i gresset foran hytta, før man kjører ned til byen når det måtte passe. Iom at veien er lite trafikkert er det beregnet 2 timer hver vei, siden det sjelden er kø i dette området av landet vårt (!).

Turen blir akkurat så slitsom som du selv vil, og passer for alle: Fra den som bare vil se om fjellet passer for seg til den mest hardbarkede fjellfanten som best trives på tur 20 av døgnets 24 timer.

Været er allerede meldt strålende!

 
 

<- Forrige tur - Oversikten - Neste tur ->